Γλυκο κουταλιου μελιτζανακι

penny
1
Υλικά
70-75 μελιτζανάκια
6 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα
1 κομμάτι κανέλα και λίγα γαρίφαλα
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρές μελιτζάνες, σε μέγεθος χουρ­μά, αφαιρούμε τα κοτσάνια, κάνουμε μια μικρή σχι­σμή στο μέσο τους και τις βράζουμε με νερό, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε πετσέτα. Βάζουμε από ένα αμύ­γδαλο μέσα σε κάθε σχισμή, έτσι που να μην μπορεί να φύγει κατά το βράσιμο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας σ' αυτό την κανέλα και τα γαρίφαλα, και αφού μισοδέσει, ρί­χνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν μια βράση και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώ­σουν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζου­με το σιρόπι στη φωτιά, να δέσει καλά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες να πάρουν 2-3 βράσεις και το γλυκό εί­ναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*