Γαλακτομπουρεκο κλασικο

penny
0
Υλικά

6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
άρωμα βανίλιας ή φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
6 αυγά
18-20 φύλλα μπακλαβά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ
Για το σιρόπι
2 1/2 - 3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ποτηράκι κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα μέσα σε κατσα­ρόλα, να πάρει βράση, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το άρωμα και 1-2 χούφτες σιμιγδάλι, τα ανακατεύετε και ρίχνετε και το υ­πόλοιπο σιμιγδάλι. Τα βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς, ωσότου πάρει βράση η κρέμα. Ρίχνετε τότε τα αυγά, δουλεύετε την κρέμα δυνατά και, όταν πά­ρει βράση, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να μισοκρυώσει, ανακατεύοντάς την κα­τά διαστήματα, για να μην κάνει κρούστα.Στρώνετε μέσα σε ταψί 8-10 από τα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο και προσέ­χοντας να εφαρμόζουν καλά στις γωνίες του ταψιού και να εξέ­χουν, γύρω γύρω, από τα χείλη του. Αδειάζετε την κρέμα μέσα στο στρωμένο με φύλλα ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί ισόπα­χα, διπλώνετε πατώντας τις ά­κρες των φύλλων που εξέχουν και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα που κι αυτά τα αλείφετε με βούτυρο και φροντίζετε να είναι μονοκόμματα. Χαράζετε τα τελευ­ταία φύλλα από πάνω με τη μύτη κοφτερού μαχαιριού σε σχήματα τετράγωνα ή μπακλαβωτά, τα ραντίζετε από πάνω με βούτυρο λιωμένο και ψήνετε το γαλατομπούρεκο σε μέτριο φούρνο για 40 -45 λεπτά της ώρας.
Ετοιμάζετε το σιρόπι με τη ζάχα­ρη και το νερό. Μόλις ψηθεί το γαλατομπούρεκο, όπως είναι ζε­στό, το περιχύνετε με το σιρόπι, ρίχνοντας αρκετό και στις άκρες, για να ποτιστούν μ' αυτό και τα κάτω φύλλα. Αν θέλετε, προσθέτετε στο σιρόπι, πριν το ρίξετε, και 1 ποτηράκι κονιάκ.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*