cup kace με φουντουκια και σαντιγυ

By | Leave a Comment
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
80 ml ​​φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
100 γρ. φουντούκια αλεσμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 αυγά
150ml γάλα
Βούτυρο 60g,
1/2 κούπα μερέντα
Για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/4 φλ , καβουρδισμένα φουντούκια
τεμαχισμένη σοκολάτα  
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά την  ζάχαρη και το βούτυρο . Προσθέστε  τα αυγά τον χυμό από το φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.Βουτυρώνουμε τα φορμάικα μας  για τα κάπ κέικ Γεμίζετε τα φορμάικα με τη ζύμη και τα ψήνετε για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κάπ κέικ να κρυώσουν.
Για την Σαντιγύ
Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος  κτυπήστε την  σε υψηλή ταχύτητα έως ότου πήξη. Προσθέστε σε ζάχαρη άχνη και κτυπήστε για ακόμη 5΄λεπτά. Βάλτε την για μια ώρα  στο ψυγείο .
Σερβίρετε με σαντιγί χοντροκομμένα φουντούκια και ψιλοκομμένη σοκολάτα

Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις