Σφολιατακια με φραουλες και σαντιγι

By | Leave a Comment
Υλικά
Για 8 κομμάτια
4 μικρά φύλλα σφολιάτα (έτοιμη κατεψυγμένη)
300 γρ. φράουλες
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
10 κ.σ. ζελέ φράουλα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 22Ο0C. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 8 κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα τρυπάμε πολλές φορές με το πιρούνι.ψήνουμε  στο κέντρο τον φούρνου για 12 λεπτά περίπού, μέχρι να φουσκώσουν. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό πορτοκαλιού την άχνη ζάχαρη και τις αφήνουμε πάρουν μια βράση. Τις περνάμε από το μούλτι ώστε να πολτοποιηθούν. Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με τη βανίλια ώσπου να σφίξει.Κόβουμε τα ψημένα κομμάτια σφολιάτας έτσι ώστε το καθένα να έχει από ένα καπάκι. Αλείφουμε τούς πάτους με το ζελέ φράουλα, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τον πολτό φράουλας. Κλείνουμε με τα καπάκια σφολιάτας και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις