κρεμα αμυγδαλου

By | Leave a Comment
Υλικά
 11/2 λίτρο γάλα
 280 γρ. ζάχαρη
 5  κρόκοι αβγών                                     
 100 γρ. κορν φλάουρ
 4  αβγά
 6 σταγόνα(ες) εσάνς πικραμύγδαλου
 80 γρ. βούτυρο
 2  βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και τις σταγόνες του πικραμύγδαλου. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα του γάλακτος λίγο-λίγο κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά . Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, το αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση. Όταν πήξει το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμη.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις