Ταρτα αμυγδαλου με σοκολατα

By | Leave a Comment
Από την κουζίνα της Πένης
Κατηγορία-Τάρτες-Σοκολάτα           Μερίδες-6
Υλικά
 
• 250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη • 2 κουταλιές φυτικό λάδι • 1 φλιτζάνι ψίχα αμυγδάλου καβουρντισμένη • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • 2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ • 30 γρ. βούτυρο • 1/4 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Αναμείξτε τη λευκή σοκολάτα με το λάδι και αλείψτε το μείγμα στη λαδωμένη βάση ορθογώνιου ταψιού 19χ29 εκ. Πασπαλίστε με αμύγδαλα και βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα. Ανακατέψτε την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε την εσάνς πορτοκαλιού. Αλείψτε γρήγορα το μείγμα επάνω στη βάση που έχετε ήδη ετοιμάσει και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Κόψτε το σε τετράγωνα και στη συνέχεια σε τρίγωνα κομμάτια.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις