Μπισκοτακια τραγανα με Αμαρετο

By | Leave a Comment
Υλικά
4 αυγά 125γρ•ζάχαρη 250γρ.βούτυρο 500γρ. αλεύρι 8 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο ΙΟΟγρ, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση 
Βράζετε τρία σφιχτά αυγά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια τους κρόκους (δεν Θα χρειαστείτε τα ασπράδια) μαζί με ένα ωμό αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και έξι κ.σ. Αμαρέτο, για να άνετε μια λεία ζύμη σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και την αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβετε με τα φορμακια  τα μπισκοτάκια και, αφού τα ψήσετε 110 περίπου 10 λεπτά στους 170°C, τα αφήνετε να κρυώσουν. Αλείφετε τα μπισκοτάκια με γλάσο που θα φτιάξετε ανακατεύοντας το υπόλοιπο Αμαρέτο με τη ζάχαρη άχνη.
Χρόνος παρασκευής; 30 Λεπτά (χωρίς τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις