Μπισκοτα τρικολορε

By | Leave a Comment
Υλικά 
 
Περίπου 36 κομμάτια  300γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 375γρ. καστανή ζάχαρη 2 αυγά 2 κ.γ. βανίλια 375γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής Ι κ.γ. αλάτι 4 κρόκους αυγών  4 χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε δύο ταψάκια με λιωμένο βούτυρο.  Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπήστε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε. Τυλίξτε τη ζύμη σε σελοφάν και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Εάν γίνει πολύ σκληρή, αφήστε τη σε Θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.  Τοποθετήστε κάθε κρόκο αβγού σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε 1 κ.γ. νερό και χτυπήστε καλά με πιρούνι. Προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα χρώμα σε καθένα.  Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, βάλτε το μισό στο ψυγείο και ανοίξτε το άλλο μισό ανάμεσα στα δύο φύλλα του αντικολλητικού χαρτιού σε πάχος 3-4 mm. Κόψτε διάφορα σχήματα, αρκετά για να γεμίσετε τα ταψάκια. Χρησιμοποιήστε μικρά πινέλα για να βάψετε τα μπισκότα σας, προσθέτοντας λίγο περισσότερο νερό στα χρώματα για ένα πιο διάφανο αποτέλεσμα. Αφήστε το χρώμα να «ξεραθεί» πριν το ψήσετε.  Ψήστε για 10-12 λεπτά. Αφήστε να παγώσουν σε μια σχάρα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, ετοιμάζοντας τα ταψάκια, όπως στο βήμα Ι.
Καλή επιτυχία!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις