Μαλακα κουλουρακια

By | 1 comment
Υλικά
300γρ. αλεύρι 150γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών 200γρ. κρύο βούτυρο 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
125γρ• ζάχαρη άχνη 2-3 κ. σ. σιρόπι φραμπουάζ πέρλες ζάχαρης
Εκτέλεση
Με τα χέρια δουλεύετε γρήγορα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια μαλακή ζύμη. Την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1εκ. και κόβετε με τα φορμάκια τα κουλουράκια. Τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Για να κάνετε το γλάσο, ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με το σιρόπι φραμπουάζ και αλείφετε με αυτό το μείγμα τα κρύα κουλουράκια. Τέλος τα πασπαλίζετε με τις πέρλες ζάχαρης και αφήνετε να στεγνώσει το γλάσο.
Χρόνος παρασκευής: 30 Λεπτά (χωρίς τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!!! να ρωτήσω: αυτές τις πέρλες ζάχαρης που τις βρίσκω????? ευχαριστω εκ των προτέρων!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις