Κερασματα με Σοκολατα και Καρυδα

By | Leave a Comment

Υλικά
• 125 γρ. βούτυρο •1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη •1/4 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του •1/4 φλιτζανιού αλεύρι μαλακό •1/2 φλιτζάνι αφυδατωμένη καρύδα • 3 φλιτζάνια κορνφλέικς • 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάλτε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε να κρυώσουν. Ανακατέψτε το αλεύρι (και τα 2 είδη), την καρύδα, τα κορνφλέικς, τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε και ανακατέψτε το μείγμα με το βούτυρο και το αβγό. Πάρτε κοφτές κουταλιές από το μείγμα και τοποθετήστε τες σε βουτυρωμένο ταψί, έτσι ώστε ν απέχουν περίπου 5 εκ. μεταξύ τους. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 12 λεπτά, περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα κεράσματα στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις