Μπισκοτακια πεταλακια

penny
0
IMG_20131214_0011
Φτιαγμένα σαν πολύ μικρά κιάλια, αυτά τα μπισκοτάκια συνοδεύουν έξοχα το καφεδάκι σας αλλά αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Ετοιμάστε τα για τον καφέ με τις φίλες σας αλλά και για το παιδικό πάρτι.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά + 30 λεπτά στο ψυγείο Συνολικός χρόνος ψησίματος 10 λεπτά ανά ταψάκι
Υλικά
45γρ. τριμμένο αμύγδαλο 110γρ. αλεύρι 45γρ. ανάλατο βούτυρο Ι κ.γ. λεπτά ξυσμένη φλούδα λεμονιού 45γρ. ψιλή ζάχαρη 1/2 αβγό χτυπημένο 50γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 60 γρ.μαρμελάδα φραμπουάζ
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε δύο ταψάκια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε ελαφρά με αλεύρι. Κοσκινίστε μαζί το τριμμένο αμύγδαλο και το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ή ηλεκτρικό αναδευτήρι, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέστε το αβγό, λίγο κάθε φορά χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε πρόσθεση. Προσθέστε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μαζί για να δημιουργήσετε μια «πρόχειρη» ζύμη. Με τα δύο σας χέρια δώστε σχήμα μπάλας στη ζύμη, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη, χτυπήστε την ελαφρά να γίνει λίγο πιο επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος, με πάχος της ζύμης 3mm Με έναν οβάλ κόφτη 8 εκ. κόψτε από τη ζύμη 20 μπισκότα και μεταφέρετε τόσα όσα Θα είναι άνετα τοποθετημένα στα ταψάκια. Με έναν στρογγυλό κόφτη 1-1,5 εκ. ή με το στόμιο κορνέ 1 εκ., κόψτε δύο τρύπες στα μισά από τα οβάλ μπισκότα. Αυτά Θα γίνουν τα επάνω κομμάτια από τα μπισκότα σας. Βάλτε στο ψυγείο τη ζύμη μέχρι να τη χρειαστείτε. Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Ενώ είναι ακόμη ζεστά, βγάλτε τα από τα ταψάκια και τοποθετήστε τα σε μια μεταλλική σχάρα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, προετοιμάζοντας τα ταψάκια. Ζεστάνετε τη μαρμελάδα βερίκοκου, αλείψτε ολόκληρη τη βάση κάθε μπισκότου σας και κάντε σαντουιτσάκια με κάθε κομμάτι που έχει τις τρύπες. Πασπαλίστε με την άχνη. Χτυπήστε τη μαρμελάδα φραμπουάζ σε ένα μπολ μέχρι να ρέει. Γεμίστε με το μείγμα ένα κορνέ με απλό στόμιο 4 mm και γεμίστε κά-θε μία από τις τρυπούλες πάνω στα σαντουιτσάκια με τη μαρμελάδα Εάν δεν έχετε κορνέ, τοποθετήστε τη μαρμελάδα με την άκρη ενός κουταλιού του γλυκού..
Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*