Μπισκοτα OREO

penny
0
6
ΓΙΑ 20 ΜΠΙΣΚΟΤΑ • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 ΛΣΙΤΤΑ • ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ: 1 ΩΡΑ & 45 ΛΕΠΤΑ + 30 ΛΕΠΤΑ ΨΥΣΙΜΟ
Υλικά
140 γρ. αλεύρι 2 γρ. αλάτι 110 γρ. χτυπημένο βούτυρο 75 γρ. ζάχαρη 30 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κρόκο αυγού σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
6 γρ. υγρή βανίλια 15 γρ. κακάο σε σκόνη 30 γρ. σοκολάτα
ΓΚΑΝΑΣ 35 γρ. πλήρη κρέμα γάλακτος 115 γρ. λευκή σοκολάτα
1
Εκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι το αλάτι και το κοσκινισμένο κακάο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη την κανονική και τη ζάχαρη άχνη.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να αραιώσει. Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα για τυχόν υπολείμματα. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Ξύνουμε ξανά τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε σε μικρή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και της δίνουμε κυλινδρική μορφή μήκους περίπου 15 εκ.
2
Τον τυλίγουμε με μεμβράνη και τον βάζουμε 1,5 ώρα (και μέχρι 3 μέρες) στο ψυγείο. Πριν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 C. Καλύπτουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Ρολάρουμε τον κύλινδρο στην επιφάνεια εργασίας για να τον λειάνουμε.
3
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο αφήνουμε σε έναν δίσκο κοπής. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κόβουμε τον κύλινδρο πολύ σε πολύ λεπτούς δίσκους (3 χιλιοστά ο καθένας) Μοιράζουμε τους δίσκους στα ταψιά και τα ψήνουμε σε δύο δόσεις, 12 λεπτά κάθε φορά.
4
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
20 δίσκους από τη ζύμη, τους βάζουμε σε ταψί και τους ψήνουμε αμέσως. Στο μεταξύ κόβουμε τους υπόλοιπους δίσκους, που Θα ψηθούν όση ώρα η πρώτη δόση κρυώνει στο ταψί.
ΤΕΧΝΑΣΜΑ
' Αν η θερμοκρασία του δωματίου είναι υψηλή, κόβουμε τον κύλινδρο σε δύο κομμάτια και βάζουμε τον μισό στο ψυγείο όσο κόβουμε τον άλλο μισό. Ρολάρουμε τακτικά τον κύλινδρο για να μην απλώσει.
Για να φτιάξουμε την γκανάς, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει περίπου 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάζουμε τα μισά μπισκότα ανάποδα σε ένα ταψί και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γκανάς.
5
Τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τα πιέζουμε προσεκτικά ώστε η απλωθεί και να φαίνεται από τις άκρες των μπισκότων. Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο η σε ένα κουτί που να κλείνει ερμητικά. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα φάμε ώστε νη σκληρύνει η γκανάς. Μπορούν να διατηρηθούν πολλές μέρες μέσα στο ψυγείο.
6
ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Αντικαθιστούμε τη λευκή σοκολάτα με μαύρη και την πλήρη κρέμα με ελαφριά. Βράζουμε την κρέμα πριν προσθέσουμε τη σοκολάτα έξω από τη φωτιά . Ανακατεύουμε. Πριν χρησιμοποιήσουμε την γκανάς, περιμένουμε μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*