Μπισκοτα αμυγδαλου

By | Leave a Comment
     
Υλικά
200γρ. αλεύρι 75γρ ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1 αβγό 1 ασπράδι
2 βανίλιες 100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη 100γρ.βούτυρο 1 κρόκο αβγού 50γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, ανοίγετε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, το αβγό, ασπράδι, τη βανίλια, την αμυγδαλόψιχα και το βούτυρο σε κοματάκια. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, με γρήγορες κινήσεις, να γίνει μια λεία ζύμη, την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, κόβετε μπισκότα με φορμάκια και τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο. με λαδόκολλα. Ανακατεύετε τον κρόκο αβγού σε μια κουταλιά σούπας νερό. Αλείφετε με αυτό τα μπισκότα και τα γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στουc 160°C για περίπου 10-12 λεπτά.
Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά (χωρίς τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις