Μπακλαβας με αμυγδαλα η καρυδια

By | Leave a Comment
                         
                                    Υλικά: (για 20 κομμάτια)                                              700 γραμμάρια φύλλο μπακλαβά 300 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκοπανισμένα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη λίγή κανέλα (σκόνη) Για το σιρόπι 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό 1 κομμάτι κανέλα 3-4 γαρίφαλλα 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε αν Θέλετε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνετε και τα κοπανίζετε, να γίνουν σαν χοντρός τραχανάς, μαζί με το μι-σό φλιτζάνι ζάχαρη. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, στρώνετε σ' αυτό δύο φύλλα μαζί, ραντίζετε το επάνω με βούτυρο, πασπαλίζετε λίγα αμύγδαλα, βάζετε από πάνω ένα φύλλο, πάνω σ' αυτό πάλι λίγα αμύγδαλα και ψιλή κανέλα. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, εναλλάσσοντας δύο φύλλα με μια στρώση αμύγδαλα, και από πάνω τοποθετείτε, σαν κάλυμα, 8-10 φύλλα χωρίς στρώση αμυγδάλων. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο και τη χαράζετε με τη μύτη κοφτερού μαχαιριού σε μπακλαβωτά σχήματα, κατά τρόπο που να χαράζονται και τα κάτω φύλλα, χωρίς να χωρίζονται εντελώς τα κομμάτια. Ψήνετε τον μπακλαβά σε σιγανό φούρνο επί μιάμιση ώρα, αφού τον ραντίσετε με λίγο κρύο νερό.
Ετοιμάζετε το σιρόπι και, όταν ο μπακλαβάς μισοκρυώσει, τον περιχύνετε με το βραστό σιρόπι Δεν πρέπει να τον περιχύσετε όσο είναι ζεστός.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις