Κρέμα ζαχαροπλαστικής

By | Leave a Comment
   
                                                                                 
Υλικά
500 ml γάλα
80 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. αλεύρι
6 κρόκους αυγών
25 γραμμ. βούτυρο
1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια (ή 2 βανίλιες σε σκόνη)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα  έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνετε το γάλα και τη βανίλια σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα και ανάβετε την κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βραζει, προσθέτετε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά για 3'-4'. Έπειτα, χαμηλώνετε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, αφού προηγουμένως το έχετε κοσκινίσει. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να ανακατεύετε διαρκώς, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σβολιάσει η κρέμα. Όταν πήξει, αποσύρετε το σκεύος από την κουζίνα, προσθέτετε το βούτυρο, τη μεταφέρετε σε μπολ και καλύπτετε την επιφάνειά της με μεμβράνη . Αφού κρυώσει, τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις